MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
Road Safety in Action

Önértékelő eszköz

Az önértékelő eszköz semmiképp nem az ERSCharter tagok közötti rangsor felállítására szolgál; célja a tagok közúti biztonsággal kapcsolatos kötelezettségvállalásainak és fellépéseinek javítása. Ezért értékelésének eredményei nem lesznek közzétéve az interneten, ezek csupán arra szolgálnak, hogy tanácsokkal lássák el Önt.

Az önértékelő eszköz használata

  1. Töltse le és nyissa meg az Excel fájlt.
  2. Az első munkalapon adja meg az elérhetőségi adatait.
  3. A második munkalap egy sor kérdés segítségével értékeli a közúti biztonsággal kapcsolatos kötelezettségvállalásait érintő eljárást. A megfelelő négyzet kiválasztásával minden lépés esetében meg kell jelölnie a teljesítés szintjét. Győződjön meg róla, hogy a következő munkalapra való áttérés előtt minden lépésnél kiválaszt egy „teljesítési szintet”. Lépésenként csak egy négyzet választható ki. Ha egyes négyzetek vörös színre váltanak, akkor távolítsa el a jelölést a nem megfelelő négyzetből. Minden lépés esetében kiegészítő információkat vagy megjegyzéseket írhat be a „megjegyzés” mezőbe.
  4. A harmadik munkalap az „összegző értékelést” vagy a közúti biztonsággal kapcsolatos kötelezettségvállalásának relevanciáját érinti. A megfelelő négyzet kiválasztásával mindegyik kijelentés esetében meg kell jelölnie, hogy mennyire ért egyet. Kijelentésenként csak egy négyzet választható ki. Ha egyes négyzetek vörös színre váltanak, akkor távolítsa el a jelölést a nem megfelelő négyzetből. Minden kijelentés esetében kiegészítő információkat vagy megjegyzéseket írhat be a „megjegyzés” mezőbe.
  5. A két értékelő munkalap kitöltését követően az „eredmények” munkalapon megtekintheti az eredményeit.
  6. Mentse el az Excel fájlt, és küldje el a charter@vias.be címre.