MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
Good Practice

I'm on the road - drive with me

  1. Dansk
  2. English

I'm on the road - drive with me

Please describe the main road safety challenges/problems you have addressed or are addressing. 
Адресирам основни проблеми, свързани с недостатъчната подготовка на млади и нови шофьори на автомобили, които не се чувстват достатъчно сигурни на пътя; липсата на достатъчно подготовка по пътна безопасност за деца и ученици.

Project activities

If you work together with external partners, list the most important partners and briefly describe their role. 
Не работя с външни партньори за момента.
Please describe the project activities you carried/are carrying out and the time period over which these were implemented. 
Изполвам опита си, за да помагам на други шофьори. За да шофират с мен, изисквам да има шофьорска книжка и изправно МПС. Те идват със собствените си коли, като говорим за проблемите, които ги безпокоят и по време на курса си водя бележки. Курсът продължава близо час, а след това им давам обратна връзка за шофирането и грешките. Давам им препоръки какво да подобрят и всичко това е безплатно.
List the actions you carried/are carrying out 
Date 
Tuesday, 31 May, 2022

Evaluation

What has been the effect of the activities? 
Подобряване на уменията на водачите и техническото състояние на автомобилите, създаване на условия за подобряване на цялостната пътна среда в България.
Please briefly explain why your initiative is a good example of improving road safety. 
Инициативата ми води до подобряване на пътната среда, чрез широка осведомителна кампания за опасностите на пътя, генералното състояние на автомобилите, нужда от широка информационна кампания за новите и млади водачи.
How have you shared information about your project and its results? 
Използвам активно социалните мрежи като Фейсбук, както и често давам интервюта по националните телевизии. Често създавам илюстрирани инструкции и видеоклипове, за да стигна до повече потребители.

Supporting materials