MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
Bulgaria

Bulgaria

ISO 3166-1 alpha-2 code 
BG

Пресконференция по повод доклад на международния одитор инж. Методий Стелиянов.

ДОКЛАД
на Института за пътна безопасност

МАГИСТРАЛИТЕ НА СМЪРТТА

Срещата се състоя в читалището в пазарджишкото село Братаница, селото, където през юли м.г. бившият спецполицай Владимир Панайотов прегази на пешеходна пътека 8-годишната Моника Стоименова.

В залата бяха дошли семейства от цялата страна, за да намерят заедно решение как да бъде спряна войната по пътищата

С главния обвинител тук беше и инж. Богдан Милчев, шеф на Института по пътна безопасност, окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова, представители на МВР и др.

Форум на тема "Безопасност на движението по пътищата" се проведе в Министерския съвет. Форумът е организиран от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

В рамките на събитието бяха представени отчет за предприетите мерки за справяне с пътния травматизъм и обсъдени бъдещи действия в тази посока. Участие ще вземат политическото и професионално ръководство на Министерството на вътрешни работи.

Thursday, 24 November, 2022 - 09:00 to 14:00
Резиденция Бояна
Bulgaria

Уважаеми колеги,

Най-любезно ви каним да се регистрирате за участие в юбилейната конференция „140 години застраховане в България“, която ще се проведе на 5 октомври 2022 г., в хотел Хаят, зала „Васил Левски“. Събитието е организирано от Асоциацията на българските застрахователи в чест на юбилейните годишнини – 30 години от създаването на АБЗ и 140 години застраховане в България. Срокът за регистрация е до 26 септември 2022г. чрез регистрационната форма, която ще намерите на линк по-долу.

- Липса на институционално лидерство и координация на политиките по БДП - Липса на прозрачност и публичност на действията на държавните институции - Липса на практики за разследване бездействията на стопаните на пътя спрямо поддръжката на пътищата

Утре (29.06.2022) за четвърта поредна година Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ ще отбележи деня, посветен на пътната безопасност.
С демонстрация ще бъде показан планът „С.П.А.С.И.“ и взаимодействието на различните служби по време на пътен инцидент. Партньори в акцията са още Столична община, ПБЗН, ЦСМП, „Пътна полиция“, „Охранителна полиция“ и БЧК.

The main challenges: Quality training in traffic safety for children from 3 to 7 years of age to acquire basic knowledge and skills for moving in an urban environment. Formation of skills for dealing with critical situations
Адресирам основни проблеми, свързани с недостатъчната подготовка на млади и нови шофьори на автомобили, които не се чувстват достатъчно сигурни на пътя; липсата на достатъчно подготовка по пътна безопасност за деца и ученици.

Pages

Subscribe to RSS - Bulgaria