MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
content

Vlaamse Confederatie van ouders en ouderverenigingen (VCOV)

  1. Hrvatski
  2. Nederlands
What are you doing/aiming to do for road safety? 

 
1) Met de "XIU 'campagne willen we jongeren motiveren om fluo te dragen al fietsend en zo zichtbaar te worden in het verkeer. We zullen elke middelbare school voorzien van een actie-pakket zodat zij een succesvolle 'fluo'-actiedag kunnen organiseren. Dit actiepakket bestaat uit: een welkombrief, affiches, flyer, Powerpoint presentatie, 8 handige tips voor directie/ouderraad, 8 handige tienertips, 2 filmpjes, XIU vlag  en een Cd-rom.
 
2) We stellen gratis verkeerspark ter beschikking van scholen. We promoten dit verkeerspark naar de scholen toe via onze website, folders, nieuwsbrieven en presentaties in scholen.
 
3) "Doe ik het Veilig" campagne: we zullen verkeersveiligheid aan de schoolpoort promoten via de organisatie van interactieve ouderavonden in samenwerking met de lokale politie en de verkeerswerkgroep van de school.
 
4) Jaarlijkse verkiezing van de verkeersveilige oudervereniging van het jaar: de ouderverenigingen die origineel en standvastig uit de hoek komen met betrekking tot verkeersveiligheid worden verkozen.
 
Duur van het engagement: drie jaar.
 
 

charter your road saftey problem(s) 

 

Your knowledge