MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
content

Poşta Română

  1. Gaeilge
  2. Română
What are you doing/aiming to do for road safety? 

CN Poşta Română SA aderă la Carta Europeană a Siguranţei Rutiere în 2008, urmând să implementeze, pentru o perioadă de trei ani de la data semnării, următorul set de măsuri, ce are drept scop prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere:
Poşta Română va înlocui integral, în perioada 2008 – 2009, parcul auto format din 1.126 de maşini cu o vechime cuprinsă între 5 şi 18 ani cu un număr de 727 de autovehicule noi, mai sigure. În acest fel, compania va contribui la creşterea siguranţei în trafic.
Până la sfârşitul anului 2008, vom face o analiză a incidentelor rutiere în care au fost implicaţi salariaţi ai Poştei Române. În funcţie de rezultate, vom elabora o campanie de comunicare internă în vederea diminuării numărului accidentelor rutiere, precum şi pentru prevenirea acestora. Campania se va derula în perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010. În cadrul acesteia vor fi publicate articole de profil în publicaţia internă bilunară „Poştaşul”, ce are 7.000 de abonaţi din rândul angajaţilor companiei, dar şi pe Intranet, unde au acces aproximativ 5.000 de angajaţi ai companiei.
Tipărirea unui număr de 20.000 de pliante şi 5.000 de broşuri ce vor conţine sfaturi în vederea creşterii siguranţei rutiere destinate angajaţilor companiei, în funcţie de sezon. Materialele informative vor fi înmânate atât şoferilor, cât şi celorlalte categorii de angajaţi ai companiei, participanţi la traficul rutier în calitate de şoferi şi/sau pietoni.
Distribuirea unui număr de 100.000 de pliante informative despre fluidizarea şi siguranţa traficului în marile intersecţii clienţilor care achiziţionează roviniete de la oficiile poştale din Bucureşti. Programul se va desfăşura în colaborare cu Serviciul Prevenire din cadrul Poliţiei Capitalei.