MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
content

Национален ден на пътната безопасност в България 29.06.2022

  1. Svenska
  2. Български

Утре (29.06.2022) за четвърта поредна година Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ ще отбележи деня, посветен на пътната безопасност.
С демонстрация ще бъде показан планът „С.П.А.С.И.“ и взаимодействието на различните служби по време на пътен инцидент. Партньори в акцията са още Столична община, ПБЗН, ЦСМП, „Пътна полиция“, „Охранителна полиция“ и БЧК.
Всички служби ще обединят сили и ще покажат на публиката симулация на катастрофа между две коли и обезопасяване на автомобил, премазан от дърво. Всяко едно действие ще бъде надлежно разяснявано от експертите на Държана агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и представители на останалите партньори в инициативата.
С помощта на симулатори всеки желаещ, на място, ще има възможност да опита какво е да претърпиш катастрофа, но в контролирана и безопасна среда и ще получи съвети как да реагира адекватно при подобна ситуация. Нагледно ще се демонстрират различните видове детски столчета и правилните начини за обезопасяване на децата в тях.
Всяка една от службите ще демонстрира специализираните си автомобили и ще показва част от работата си на публиката.
Мястото – северната част на паркинга пред храм-паметник „Александър Невски“. Започваме точно в 9:30 ч. Всеки е добре дошъл.