MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
content

DRIVE up Safety kortweg DUS! vzw 'verkeersveiligheidsorganisatie voor jongeren!'

  1. English
  2. Nederlands
What are you doing/aiming to do for road safety? 

DUS! zal ook de komende jaren constructief blijven werken aan verkeersveiligheid.
Onze werking blijft gericht naar jongeren, voor en door jongeren – van leeftijdsgenoot tot leeftijdsgenoot. In de komende vijf jaar wil DUS! 2,500,000 jongeren bereiken.
In de komende 5 jaar zullen wij zo’n 250,000 promoitems verspreiden, bestaande uit affiches, flyers, folders, geurhangers, gadgets en promotasjes.
De communicatiestijl van Drive Up Safety! is positief, ludiek en jong.
Er zullen 3 punten als kerndoelstellingen worden opgenomen:
-         Gordel
-         Alcohol
-         Fluo
-         Mentaliteitswijziging
 
Gordel:
DUS! zal dankzij haar tolwagen heel wat evenementen bezoeken om een maximaal aantal mensen aan de lijve te laten ondervinden hoe belangrijk de gordel is. Door de ervaring van het tollen kan iedereen aan de lijve ondervinden wat de driepuntsgordel, welke in elke moderne wagen is ingebouwd, kan betekenen en heel wat levens kan redden!
Samen met de tolwagen zal er elk jaar een gordelcampagne zijn welke op een leuke manier de gordel zal trachten te promoten.
 
Alcohol:
DUS! zal wederom door middel van ondervinding jong en oud trachten te overtuigen dat alcohol en verkeer niet samengaan.
Zo zullen wij d.m.v. onze dronkenmansbrillen mensen laten ondervinden dat alles moeilijker wordt met een glaasje op, dus ook rijden met een fiets, bromfiets en wagen.
 
Wij zullen ook ademtesttoestellen gebruiken die visueel aantonen dat je boven het wettelijke maximum niveau bent gekomen en dus enerzijds risico zal lopen op boetes doch anderzijds en belangrijker niet meer perfect in staat bent om een voertuig te besturen.
 
Uiteraard zullen we onze succesvolle beloningscampagne DUS@road, waar wij veilige verantwoorde bestuurders in de bloemetjes zetten als ze niet gedronken hebben in het verkeer, verderzetten. Elk jaar belonen we minimaal 6000 verkeersveilige helden! De nuchtere bestuurder is voor DUS! een echte held – hij zorgt dat z’n vrienden veilig thuiskomen en ook dat anderen geen verhoogd risico lopen op ongevallen.
 
Fluo:
Je zichtbaar doch cool op de weg begeven, daar zal DUS! zeker blijven aan werken. We zullen jongeren – door hippe kledingstukken te ontwikkelen – trachten te overtuigen dat zien en GEZIEN worden van levensbelang kunnen zijn. Ook de komende jaren werkt DUS! samen met hippe modeontwerpers om op z’n minst opvallend zichtbare kledingsstukken te designen.
 
Mentaliteitswijziging:
Jongeren op een blijvende manier sensibiliseren, dat is de kerndoelstelling.
Een maximaal aantal mensen overtuigen dat verkeersveiligheid een hot topic is en dat iedereen zelf z’n steentje kan bijdragen door zelf z’n gedrag aan te passen.
 
DUS! gaat de weg op, staat tussen z’n doelgroep en onderneemt positieve acties! 
 
 

charter your road saftey problem(s) 

 

Your knowledge