MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
content

Colruyt Group

  1. English
  2. Nederlands
What are you doing/aiming to do for road safety? 

Colruyt Group werkt actief aan de verkeersveiligheid en ondertekent het Europees Handvest over de Verkeersveiligheid met de volgende acties:
 
1. Met alle beroepschauffeurs (zowel internen als externen) herzien wij momenteel ons hoffelijkheidscharter. Door dit Charter te ondertekenen, engageert iedere chauffeur zich zo om zich maximaal in te zetten voor verkeersveiligheid, vooral door zijn/haar professionaliteit als beroepschauffeur. De focus van het hoffelijkheidscharter ligt op het engagement van de chauffeur en onze engagementen inzake planning van de transportorganisatie (vb: respecteren wegcode, extra aandacht voor de zwakke weggebruikers, afstand houden, hoffelijk blijven, fit en fris de weg op zijn, als organisatie zorgen voor een uitgebalanceerde planning, zorgen voor trekkers en opleggers die in perfecte staat verkeren, chauffeurs actief betrekken bij de werkorganisatie en beslissingsrecht geven aan de chauffeurs).
 
2. Alle interne chauffeurs volgen een opleiding preventief rijden.
 
3. Wij engageren ons ook om ook breder te informeren. Zo stellen wij 2/3 van het jaar chauffeurs ter beschikking die in scholen uitleg kunnen geven over de dode hoek problematiek. Zo kunnen kinderen op een duidelijke en praktische manier bewust gemaakt worden van de gevaren in het verkeer.
 

charter your road saftey problem(s) 

 

Your knowledge