MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
content

BASF Antwerpen N.V.

What are you doing/aiming to do for road safety? 

Veiligheid is prioriteit 1 voor BASF Antwerpen N.V. en verkeersveiligheid vormt hiervan een belangrijk onderdeel. Onze statistiek over de jaren heen toont aan dat het aantal ongevallen vermindert, maar dat de gevolgen ernstiger zijn. Elk incident wordt grondig geanalyseerd en geeft aanleiding tot corrigerende acties. 
 
Sensibilisatie is een constante.
 
- Wij organiseren regelmatig opleiding voor motorrijders, we organiseren fietsevents, enz. 
 
- Wij stellen gratis fietshelmen ter beschikking voor mensen die zich engageren tot het dragen van een helm in woon-werk verkeer. We promoten het gebruik van het gemeenschappelijk bustransport voor BASF medewerkers, omdat dit een zeer veilige transportmethode is en de verkeersdichtheid doet verminderen. 
 
- In al onze publicaties is er regelmatig plaats voor getuigenissen, sensibilisatie, enz.
 
- Elke nieuwe medewerker krijgt op een heldere en duidelijke wijze de veiligheidsrichtlijnen mee, richtlijnen die regelmatig via opleidingsprogramma's worden herhaald.
 
- Op de site zelf geldt een algemene snelheidsbeperking van 30 km/u.
 
- De acties worden meestal uitgewerkt op initiatief van de preventiedienst, maar hierbij wordt beroep gedaan op collega's van bedrijfstoezicht, engineering (vb voor infrastructuurproblemen), onze eigen bedrijfsfietsclub, enz.   Ook externen worden regelmatig betrokken (BIVV, fietsersbond, politie, …). Ook de medewerkers van partnerfirma's worden maximaal betrokken in onze initiatieven.
 

charter your road saftey problem(s) 

 

Your knowledge