MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
About the Charter

Misiunea noastră

Carta Europeană a Siguranței Rutiere, o inițiativă a Comisiei Europene, este cea mai mare platformă aparținând societății civile dedicate siguranței rutiere. Până în acest moment, peste 3.800 de entități publice și private și-au exprimat angajamentul față de Cartă și au inițiat acțiuni și inițiative ce-i vizează pe membrii acestora, pe angajați și restul societății civile.

Aceste acțiuni au consolidat cultura siguranței rutiere în Europa, a îmbunătățit cultura generală despre cauzele accidentelor și au ajutat la crearea de măsuri preventive și soluții. 

 

 

Printre membrii acestei comunități diverse organizate în jurul Cartei se numără: companii, asociații, autorități locale, instituții de cercetare, universități și școli. Tuturor acestor entități li s-a oferit o recunoaștere sinceră, iar acțiunile lor au fost făcute vizibile la nivel public pe site-ul nostru, ajutându-i astfel pe alții să învețe și se simtă inspirați.                

 

 

Carta urmărește în special să:  

 

 

• încurajeze și să sprijine asociațiile europene, școlile, universitățile, companiile de toate tipurile și mărimile, precum și autoritățile locale să ia măsuri pentru siguranța rutieră în Europa; 

 

 

• confirme contribuțiile societății civile la siguranța rutieră;

 

 

• faciliteze pentru membrii societății civile dobândirea și distribuirea cunoștințelor privind aspectele ce țin de siguranța rutieră în Uniunea Europeană;

 

 

• faciliteze un dialog real pentru transferul experiențelor și practicilor privind siguranța rutieră la toate nivelurile de guvernare în Uniunea Europeană.

 

 

Împreună, am jucat un rol semnificativ în efortul pan-european de a face mai sigure drumurile noastre. Misiunea Cartei Europene a Siguranței Rutiere este, în prezent, aceea de a încuraja mai departe, de a stimula și de a mări această comunitate, viziunea supremă fiind  de a reduce numărul de accidente rutiere până în 2020.