MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
About the Charter

Ki csatlakozhat

Az Európai Közúti Biztonsági Charta még több érdekeltet ösztönöz arra, hogy csatlakozzon meglévő tagjainak közösségéhez. Bármely EU tagállam bármely vállalata, szervezete, helyi hatósága, kutatóintézete, egyeteme vagy iskolája jogosult jelentkezni és aláírni a kötelezettségvállalást. A multinacionális vállalatoktól a kisvállalkozásokig minden felépítésű és méretű szervezetet ösztönzünk az Európai Közúti Biztonsági Charta aláírására. A folyamatosan növekvő létszámú, jelenleg 3800 aláíróval rendelkező Európai Közúti Biztonsági Charta folyamatosan ösztönzi és támogatja az egyedi és kreatív kötelezettségvállalásokat a halálos kimenetelű közúti balesetek számának csökkentése érdekében.

Ez az Európai Bizottság felhívása konkrét intézkedések megtételére, eredmények értékelésére és a tudatosság fokozására a halálos kimenetelű közúti balesetek számának csökkentésének szükségességre vonatkozóan.

Az Európai Közúti Biztonsági Chartát aláíró összes szervezet valódi elismerésben részesül. A tagjaink által megvalósított közúti biztonsági akciók és kezdeményezések a Charta weblapján a nyilvánosság számára hozzáférhetők. Ez a láthatóság lehetővé teszi mások számára, hogy ismereteket szerezzenek és ihletet merítsenek hasonló, vagy akár még innovatívabb akciók végrehajtásához.

A kötelezettségvállalás aláírásával a résztvevők pozitívan befolyásolhatnak egy vagy több olyan alapvető fontosságú közúti biztonsági kérdést, amelyek a közúti biztonság integrált megközelítésének alapját képezik:

  • Járműbiztonság: Innováció, biztonsági eszközök, jármű szabályozási irányelvek.
  • Infrastruktúra-biztonság: Biztonságosabb közúti infrastruktúrák, közúti biztonsági hatástanulmány.
  • Felhasználói magatartás: Fokozott tudatosság, jobb készségek és jobb magatartás.

Elkötelezett tagjaink nemcsak a halálos kimenetelű közúti balesetek számának csökkentéséhez járulnak hozzá minden évben, hanem tevékenységük csökkenti a közúti balesetek környezeti hatását is, csökkentve ezzel a tetemes pénzügyi költségeket, növeli a nyilvánosság figyelmét és fokozza saját vállalati felelősségüket is.