MOBILITY AND TRANSPORT
European Road Safety Charter
About the Charter

Tko se može pridružiti

Europskom poveljom o sigurnosti na cestama poziva se više vlasnika udjela da se pridruže postojećoj zajednici članova. Svako poduzeće, udruga, lokalna vlast, znanstvena institucija, sveučilište ili škola iz bilo koje države članice može se prijaviti kako bi potpisali obvezu. Potičemo entitete svih veličina i oblika, od multinacionalnih korporacija do malih poduzeća, da potpišu Europsku povelju o sigurnosti na cestama. S 3800 potpisnika, a broj i dalje raste, Povelja kontinuirano potiče i podržava jedinstvene i kreativne obveze da se smanji broj smrtnih slučajeva u prometu.

Ovo je poziv Europske komisije za poduzimanje konkretnih mjera, procjenu rezultata i dodatno podizanje svijesti o potrebi za smanjenjem broja smrtnih slučajeva u prometnim nesrećama.

Stvarno priznanje dobivaju svi entiteti koji se obvežu Europskoj povelji o sigurnosti na cestama. Akcije i inicijative za sigurnost na cestama koje provode naši članovi dostupne su javnosti putem internetske stranice Povelje. To omogućuje drugima da saznaju i pronađu nadahnuće kako bi i sami proveli slične ili još inovativnije akcije.

Potpisivanjem obveze sudionici mogu pozitivno utjecati na jednu ili više sljedećih važnih pitanja sigurnosti na cestama koja čine okosnicu integriranog pristupa sigurnosti na cestama:

  • sigurnost vozila: Inovacije, sigurnosni uređaji, politike regulacije vozila,
  • sigurnost infrastrukture: Sigurnija infrastruktura cesta, procjena utjecaja na sigurnost na cestama,
  • ponašanje korisnika: Povećano razumijevanje, poboljšane vještine i čvršći stavovi.

Angažirani članovi pridonose smanjenju broja poginulih i stradalih svake godine; njihove akcije također ublažavaju učinak prometnih nesreća na okoliš i umanjuju velik financijski trošak čime povećavaju pozornost javnosti i jačaju vlastitu korporativnu odgovornost.